Daimler en Audi verlaten koudemiddel expertgroep SAE, BMW aarzelt

BMW aarzelt Daimler en Audi zijn uit de onderzoeksgroep van de World Federation of Automotive Engineers (SAE) gestapt. De Duitse autobouwers hebben geen vertrouwen meer in de aanpak van de groep bij het onderzoek naar de brandveiligheid van het nieuwe koudemiddel R1234yf. Ook BMW overweegt de expertgroep te verlaten.

Het deskundigenpanel van SAE verklaarde eind vorig jaar geen aanleiding te zien om R1234yf als onveilig te bestempelen, maar moet nog met een definitief onderzoeksrapport komen. "De werkgroep gaat te veel uit van aannames die niet worden onderbouwd met statistische gegevens. De resultaten geven daardoor een vertroebeld beeld. Daarom hebben wij besloten de groep te verlaten”, aldus een Daimler woordvoerder tegenover het Duitse Automobilwoche.

Audi zegt te stoppen omdat de SAE groep geen nieuwe test wil uitvoeren maar zijn oordeel alleen baseert op bestaande gegevens Daimler startte de discussie in september vorig jaar door bekend te maken te zullen stoppen met R1234yf. Uit eigen tests bleek volgens Daimler dat het nieuwe koudemiddel te brandgevaarlijk was om klanten er de weg mee op te sturen.

 

Bron: Autokompas.nl