Ook Toyota laat R1234yf vallen

 

“We hebben besloten de Toyota Prius Plus, de GT86 en de Lexus GS opnieuw met R134a af te vullen om de bezorgdheid van onze klanten over de veiligheid van het nieuwe koudemiddel te respecteren. Dit vanwege de controverse in Duitsland”, aldus een woordvoerder van Toyota tegenover persbureau Reuters.

Toyota zegt wel nog steeds het volste vertrouwen te hebben in het nieuwe koudemiddel, maar te willen voorkomen dat zij in de discussie betrokken raakt. Naar verluidt kan Toyota zonder problemen teruggrijpen op R134a omdat op de genoemde drie modellen nog een typegoedkeuring van het oude koudemiddel zit.

Daimler
In Frankrijk komt dinsdag de zaak voor de Raad van State die Daimler aanspande tegen de Franse overheid vanwege de boycot tegen Mercedes-Benz. Volgens Denis Garreau, een van de advocaten van Daimler, heeft de boycot betrekking op 60 procent van de verkoop van Mercedes-Benz in Frankrijk. Er zouden zo’n 4.500 Mercedessen van de modellen A- en B-klasse , CLA, en SL klaar staan, maar niet kunnen worden afgeleverd vanwege de weigering van de Franse overheid om deze auto’s toe te laten op de Franse weg. Meer dan de helft van de auto’s zou al betaald zijn.

 

Bron: automotive-werkplaats.nl